• Języki
  • Shvoong
  • Komentarze

Zaloguj
email
hasło
    Zarejestruj

Dyskutuj o Shvoong Dyskutuj o Shvoong
Podsumuj dla mnie Podsumuj dla mnie
Przetłumacz dla mnie Przetłumacz dla mnie
Tematy na forum
Literatura
Literatura
Historia
Historia
Nauka
Nauka
i technologie
i technologie
Zdrowie
Zdrowie
Muzyka
Muzyka

trailer

Nowy post
mayaober
02-28-2008 13:13
http://www.youtube.com/watch?v=UJGNvtU-jcU a tu link do trailera jakos nie sprawia ze chce gnac do kina
marlasinger
03-04-2008 15:33
katyn
ja widzialam Katyn i tez nie podobal mi sie szczegolnie. taki pompatyczny film. bardzo mi sie podobal inny film rumunski "4 moths, 3 weeks and 2 days". bardzo smutny film o aborcji, przyjazni w ostatnich dniach komunizmu w rumunskim Bukareszcie.
polecam wszystkim.
odpowiedz na ten post
Esi1
03-05-2008 21:31
In reply to : marlasinger
:)

Nareszcie jakieś głosy za tym że Katyń się nie podobał. Ja też nie uważam tego filmu za wybitne dzieło. Za to film Rumunki świetny. Tez widziałam w kinie. Smutna tematyka, acz realia  nawet jakoś bliższe naszemu otoczeniu niestety niż te katyńskie nawet.

odpowiedz na ten post
aniazwarszawy
03-09-2008 12:58
In reply to : Esi1
4 monts 3 weeks and 2 days
niesamowity film dal mi duzo do myslenia o aborcji i o moich przekonaniach. generalnie jestem prochoice ale chyba tylko do 3 miesiaca przeciez ten plod co wyszedl z tej dziewczyny w filmie to wygladal jak czlowiek maly.
co sadzicie o aborcji i o polskim praiwe?
odpowiedz na ten post
marlasinger
03-06-2008 15:45
In reply to : Esi1
;-))
film rumunski strasznie przygnebiajacy, ale zrobiony z wielka sila a uzyto dosyc minimalistycznych srodkow. niesamowity jeden z najlepszych filmow jakie przyszlo mi ostatnio ogladac.
i to aktorstwo. bez nadectwa i pompy. wysmienite

katyn coz.... temat smutny ale mozna bylo o nim zrobic ciekwaszy film bardziej rozwinac postaci bohaterow a nie tylko ta martyrologia i film parahistoryczny

odpowiedz na ten post
atrojka
03-09-2008 21:02
Aborcja
Aborcja jest  morderstwem
odpowiedz na ten post
aniazwarszawy
03-10-2008 20:11
In reply to : atrojka
aborcja
a czy wg. Ciebie jak kobieta jest ofiara gwaltu czy tez jest to wynik kazirodztwa to tez jest morderstwo???
odpowiedz na ten post
aniazwarszawy
03-11-2008 15:24
In reply to : aniazwarszawy
tak
no chyba zartujesz!!!! czy uwazasz ze kobieta ktora przezyla traume gwaltu ma urodzic ?? i nosic w sobie przez 9 miesiecy plod oprawcy!!!!!!!!!?????
a jezeli zdrowie i zycie kobiety jest zagrozone to to juz nie jest morderstwo???czy  nadal jest wg. CIebie??????????
dziwne poglady naprawde
odpowiedz na ten post
atrojka
03-10-2008 20:38
tak
tak ,   gdybym  zabila   gwalciciela, tez  byloby to morderstwo,
odpowiedz na ten post
heureka
03-11-2008 18:18
aborcja
Każda kobieta powinna sam decydować. Ale to jest morderstwo. Nawet jeśli zabije się to małe stworzenie, które stworzono w trakcie gwałtu. Rozumiem traumę i grozę ale co winne jest dziecko? Zawsze jeszcze istnieją rodziny, które nie mogą mieć własnych dzieci, więc jeśli biologiczna matka nie jest w stanie się nim zająć, może przynajmniej dać mu szansę na przeżycie.Przecież nie zabijamy kogoś, tylko dlatego, że nam się nie podoba, ma inne poglądy albo nie możemy znieść jego obecności.
odpowiedz na ten post
atrojka
03-11-2008 18:29
aborcja
Ania zwarszawy to  ty chyba zartujesz!!!!!  Morderstwo  zabojstwo   jakkolwiek to  nazwac  jest  odebraniem  zycia  nienarodzonemu czlowiekowi .  Nawet jesli     matka ma do  wyboru  wlasne zycie  lub zycie dziecka  ,   to   musi  zdecydowac  ktore  zycie   odbierze  , wlasne czy   to  ktore w niej jest.  Jesli  jest ofiara  gwaltu , to kolezanka wyzej  napisala   ci  odpowiedź  , ja tak samo uwazam,   poczete dziecko  to nie   natretna mucha  , ktora mozna zabic  :(
odpowiedz na ten post
aniazwarszawy
03-11-2008 18:39
In reply to : atrojka
aborcja
trudno nazwac poczeciem ---> gwaltu!!!!!!
a poza tym plod w pierwszym trymestrze ciazy chyba trudno nazwac czlowiekiem.  wymaganie od kobiety zeby po gwalcie przez 9 miesiecy byla w ciazy z oprawca, jest wysoce niemoralne. niewazne ze potem moze oddac to dziecko do adopcji. nie mowiac juz o tym ze jak dla mnie lepiej zeby geny gwalciciela nie przyszly na swiat. poza tym to chyba starszne ze czlowiek ma zyc ze swiadomoscia ze jest ofiara gwaltu i ze jego ojciec to gwlaciciel.
odpowiedz na ten post
atrojka
03-11-2008 20:11
Czlowiek
Tak to  wszytsko  sluszne co piszesz,   nie   naklaniam   Cię  zebys zmienila  poglad ,  zapytalas co   o tym sadzimy, wiec  ja sadze , ze   aborcja  jest   morderstwem zabojstwem   odebraniem  nienarodzonemu  czlowiekowi  zycia ...   kto ma  prawo decydowac   czy     ten zalazek  jest  czy  jeszcze nie jest  czlowiekiem?   Ty  uwazasz ze  nie jest  , ja   uwazam ze jest i ze zniszczenie go  to  zniszczenie zycia
odpowiedz na ten post
Nowy post
1
2
Next