|
|
|
|
|
Tematy na forum
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=UJGNvtU-jcU a tu link do trailera jakos nie sprawia ze chce gnac do kina
|
|
|
|
|
|
ja widzialam Katyn i tez nie podobal mi sie szczegolnie. taki pompatyczny film. bardzo mi sie podobal inny film rumunski "4 moths, 3 weeks and 2 days". bardzo smutny film o aborcji, przyjazni w ostatnich dniach komunizmu w rumunskim Bukareszcie. polecam wszystkim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nareszcie jakieś głosy za tym że Katyń się nie podobał. Ja
też nie uważam tego filmu za wybitne dzieło. Za to film Rumunki świetny. Tez
widziałam w kinie. Smutna tematyka, acz realia nawet jakoś bliższe naszemu otoczeniu niestety
niż te katyńskie nawet.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
In reply to :
Esi1 |
|
4 monts 3 weeks and 2 days
|
|
niesamowity film dal mi duzo do myslenia o aborcji i o moich przekonaniach. generalnie jestem prochoice ale chyba tylko do 3 miesiaca przeciez ten plod co wyszedl z tej dziewczyny w filmie to wygladal jak czlowiek maly. co sadzicie o aborcji i o polskim praiwe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
In reply to :
Esi1 |
|
;-))
|
|
film rumunski strasznie przygnebiajacy, ale zrobiony z wielka sila a uzyto dosyc minimalistycznych srodkow. niesamowity jeden z najlepszych filmow jakie przyszlo mi ostatnio ogladac. i to aktorstwo. bez nadectwa i pompy. wysmienite
katyn coz.... temat smutny ale mozna bylo o nim zrobic ciekwaszy film bardziej rozwinac postaci bohaterow a nie tylko ta martyrologia i film parahistoryczny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a czy wg. Ciebie jak kobieta jest ofiara gwaltu czy tez jest to wynik kazirodztwa to tez jest morderstwo???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no chyba zartujesz!!!! czy uwazasz ze kobieta ktora przezyla traume gwaltu ma urodzic ?? i nosic w sobie przez 9 miesiecy plod oprawcy!!!!!!!!!????? a jezeli zdrowie i zycie kobiety jest zagrozone to to juz nie jest morderstwo???czy nadal jest wg. CIebie?????????? dziwne poglady naprawde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tak , gdybym zabila gwalciciela, tez byloby to morderstwo,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Każda kobieta powinna sam decydować. Ale to jest morderstwo. Nawet jeśli zabije się to małe stworzenie, które stworzono w trakcie gwałtu. Rozumiem traumę i grozę ale co winne jest dziecko? Zawsze jeszcze istnieją rodziny, które nie mogą mieć własnych dzieci, więc jeśli biologiczna matka nie jest w stanie się nim zająć, może przynajmniej dać mu szansę na przeżycie.Przecież nie zabijamy kogoś, tylko dlatego, że nam się nie podoba, ma inne poglądy albo nie możemy znieść jego obecności.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ania zwarszawy to ty chyba zartujesz!!!!! Morderstwo zabojstwo jakkolwiek to nazwac jest odebraniem zycia nienarodzonemu czlowiekowi . Nawet jesli matka ma do wyboru wlasne zycie lub zycie dziecka , to musi zdecydowac ktore zycie odbierze , wlasne czy to ktore w niej jest. Jesli jest ofiara gwaltu , to kolezanka wyzej napisala ci odpowiedź , ja tak samo uwazam, poczete dziecko to nie natretna mucha , ktora mozna zabic :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trudno nazwac poczeciem ---> gwaltu!!!!!! a poza tym plod w pierwszym trymestrze ciazy chyba trudno nazwac czlowiekiem. wymaganie od kobiety zeby po gwalcie przez 9 miesiecy byla w ciazy z oprawca, jest wysoce niemoralne. niewazne ze potem moze oddac to dziecko do adopcji. nie mowiac juz o tym ze jak dla mnie lepiej zeby geny gwalciciela nie przyszly na swiat. poza tym to chyba starszne ze czlowiek ma zyc ze swiadomoscia ze jest ofiara gwaltu i ze jego ojciec to gwlaciciel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak to wszytsko sluszne co piszesz, nie naklaniam Cię zebys zmienila poglad , zapytalas co o tym sadzimy, wiec ja sadze , ze aborcja jest morderstwem zabojstwem odebraniem nienarodzonemu czlowiekowi zycia ... kto ma prawo decydowac czy ten zalazek jest czy jeszcze nie jest czlowiekiem? Ty uwazasz ze nie jest , ja uwazam ze jest i ze zniszczenie go to zniszczenie zycia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|